Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

7 Şubat 2009 Cumartesi

suçların çoğu "organize işler"dir

Suçların çoğu "organize işler"dir

Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi Kollama, 39 bölümü geride bıraktı. Oyuncu kadrosunda Mehmet Özgür (Necip), Orhan Bıyıklı (Yiğit), Süeda Çil (Hüner), Serhan Süsler (Timur) gibi isimlerin yer aldığı dizide, emniyet içinde yeni kurulan 'Destek Büro' biriminde görevlendirilen bir grup polisin maceraları anlatılıyor.

Daha önce birçok başarılı yapıma imza atan Samanyolu Yapımlar Koordinatörü Yunus Aylıdere, dizinin ilerleyen bölümlerde daha da hareketleneceğini ve aynen gerçek hayatta olduğu gibi suçların altından organize işlerin çıkacağını söylüyor.

Kollama, aslında 2007 yılında İstanbul'da düzenlenen 'Toplum Destekli Polis' konulu bir toplantıdan mülhem projelendirilen senaryoya sahip. Yaklaşık bir buçuk yıl önce düzenlenen toplantıda, bilinçaltına bir şekilde yerleşen 'polisten uzak dur' anlayışı yerine polisle diyalog kurmak gerektiği üzerinde durulmuş ve bunun için gerekli birimlerin kurulması tavsiye edilmişti. Buradan ilhamla senaryolaştırılan Kollama da 'Destek Büro' biriminde çalışan polislerin yaşadıklarını ve gelişen olayları konu alan bir yapım olarak karşımıza çıktı. Dizide polislerin çalışma şartlarına, yaşadıkları maddi güçlüklere, mesai kavramlarının olmamasına ve buna bağlı olarak da aile ilişkilerinde yaşanan sorunlara rağmen vatandaşı koruyup kollayan polislere dikkat çekiliyor. Kollama'nın başrol oyuncusu, ismiyle müsemma gözüpek polis memuru Yiğit'in de yaşadığı çevreyle kurduğu iyi ilişkiler model olarak belirlenmiş.

Bu dizinin mesajının herkese ulaşması için ellerinden geleni yaptıklarını ve rolü belirlerken de çok ince düşünülmesi gerektiğini söyleyen Samanyolu Yapımlar Koordinatörü Yunus Aylıdere, dizideki karakterlerin polisler için bir model olmasının yanında toplumun arzulayacağı bir polis modelini ortaya çıkardıklarını, bu açıdan temsilin çok hassas ölçülere göre hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ancak tam burada tezat bir durum ortaya çıkıyor. Çünkü Yiğit karakteri geçtiğimiz bölümde karısının katilini adalete teslim etmek yerine öldürmeyi seçti. Aylıdere, herkesin hata yapabileceği gerçeğinin altını çizmek, suçluyu ve suçlu psikolojisini açıkça göstermek istedikleri için sevilen bir kanun adamına böyle kanunsuz bir iş yaptırdıklarını söylüyor.

Önemli olanın, kanun dışına çıkmış birini tekrar kazanmak olduğunu ifade eden Aylıdere, "Gelecek bölümlerde işler daha da karışacak. Aslında münferit bir olay gibi görünen cinayetin ardından bile bir organizasyon çıkıyor. Yiğit de başına gelen bu kötü hadiselerle doğru düzgün bir polis memuruyken suça çekilmek isteniyor. Biz inanıyoruz ki bu tip insan çok. Hemen her suçun ardından yapılanma var. Son zamanlarda yaşadıklarımızdan çıkıyor. Örneğin birkaç operasyon yapıldı ve kapkaç suçlarında ciddi azalmalar görüldü. Bu gerçeğe dikkat çekiyoruz ve herkesi ekran başına davet ediyoruz." diyor.

Hiç yorum yok:

Kollama Dizisi