Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

7 Şubat 2009 Cumartesi

Bizi Koruyup, Kollayan Birileri Var

2008 yılının tam bu zamanlarıydı. Samanyolu TV ekranlarda “Kollama” adlı dizinin izleyiciyle buluşma anı. “Sizi koruyup, kollayan birileri var” diyordu dizinin sloganında. Televizyon ekranlarındaki diğer “Polisiye” dizilerden farklı olacağı zaten ilk bölümden belliydi.

İlk dönem itibariyle polis ailesini anlatıyordu dizimiz. Bizim için fedakarlıkta sınır tanımayan polisimizin aile yaşantısı evlerimize misafir oluyordu. “Onlarında bir ailesi varmış” sözünün dudaklarımdan birkaçkez bu cümle kurgusu içesinde gözyaşları ile döküldüğünü hatırlamaktayım. Hele ilk bölümde şehit olan Komser Menderes’in o hali çoğumuzun dimağlarından uzun süre silinmeyeceğine eminim.

Dizi çoğu zaman gündeme yakın olsa da beklenildiği gibi değildi. Birinci sezon biterken bomba patlamak üzereydi. İkinci sezon ile bombayı vaktiyle patlatamayanların(kötüler adına) “ah vah” edecekleri şekilde bölümler gelmeye başladı. Ve Halime ile Timur’umuzu şehit verdik. Celalletin Cerrah Bey’in misafir olduğu bölümde ötelere uğurladık şehit Halime’mizi.

14 Aralık 2008 Pazar günü “Samanyolu Fanları” olarak gerçekleştirdiğimiz “Büyük Buluşma” da Kollama dizisi setine misafir olmuştuk. Bizlere “sabretmemiz gerektiğini” söylemişti Mustafa Kartal Bey. Dizi bir değişim yaşıyordu. Aile temasından kopmadan hareketliliğin bol bol olacağı bir dizi olacağının sözünü almıştık.

Oyuncularımızın ne kadar işinin ehilleri olduklarını sette görmüştük zaten. Bir sahne için 14 saat çalıştıklarını duyduğumuz da çoğumuz hayretini gizleyememişti. Şimdilerde her bölümün bizi mest etmesinin altında bu altın formülün yattığını biliyoruz. İşinin ehli insanlar ve gayret.

Bazen Yiğit başka dalgadan yayın yapsa da o bizim yiğidimiz. Memduk onu hem sırdaşı hem de yoldaşı. Necip Amir, sadece polis değil, hem bir ağabey onlar için hem de bir baba ailesi için. Çoğumuzun annesine benzemiyor mu Hüner Hanım, vakitsiz aramaları benzemiyor mu Hatunlarımızın aramasına. Hiç mi yok çevremizde Kiraz gibi eşi şehit olmuş kollanmaya muhtaç bir abla. Alperen çoğumuzun çoçukluğu ve Nurbanu çoğumuzun belalara açık gençliği değil mi?

Aradan tam bir yıl geçmiş “Kollama” dizisi başlayalı. Ailemizden birileriymiş aslında fertleri. “Bizi kollayıp, koruyan birilerininde” demek hayatı varmış.

Nice yıllara “Kollama”... Bize, bizi kollayanlarında bir yaşamı olduğunu hatırlattığın için.

06.02.2009 Viyana
Levent Çakıroğlu

Hiç yorum yok:

Kollama Dizisi