Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Kollama 92. Bölüm Fragmanı

Kollama 92. Bölüm

Yanan ateş her yere sıçrıyor....

Yiğit, Necip'ten sonra Memduh’ u da gözden çıkarıyor..Yiğit’ in kurşunuyla yere yığılan Memduh hastaneye kaldırılırken,artık Necip'in canına tak ediyor.. Bir kurşunda Necip'ten Yiğit'e geliyor... Kardeş kavgasının tozu dumana kattığı bu bölümde sinsi planlarda devreye girmek için sabırsızlanıyor.. Kollama heyecanın dorukta olduğu muhteşem bir bölümle geliyor…

Kollama 91. Bölüm Fragmanı

18 Mayıs 2010 Salı

Kollama oyuncuları,Osmaniye İ.Ö.O.’nu ziyaret etti



Kollama dizisinin oyuncuları 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü münasebetiyle Çubuklu Osmaniye İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip, öğrencilere tiyatro hakkında bilgi verip, merak ettikleri konuları cevaplandırdı

Samanyolu televizyonunda cuma akşamları yayınlanan ve büyük beğeniyle izlenen Kollama dizisinin oyuncuları 27 Mart Dünya Tuyatrolar Günü münasebetiyle Çubuklu Osmaniye İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip, öğrencilere tiyatro hakkında bilgi verip, merak ettikleri konuları cevaplandırdı. Kollama dizisinin başrol oyuncuları Orhan Bıyıklı (Yiğit), Mehmet Özgür (Necip Amir), Osman Kot (Hayri), Ertan Kılıç (Memduh) seminerden sonra okul velilerinin hazırlamış olduğu yemekleri hep birlikte yediler.

Kollama ekibinin Çubuklu Osmaniye İlköğretim Okulunu seçmelerindeki asıl neden ise, Orhan Bıyıklı’nın eşi Burcu Bıyıklı’nın bu okulda sınıf öğretmeni olması. Okula ziyarette bulunanlar arasında Başiskele Kaymakamı Selam Aydın’ın eşi Birsen hanım, çocukları Ömer ve Nursima Aydın’da vardı. Okul Müdürü Oktay Ayyıldız, bütün misafirleriyle yakından ilgilenerek, kusursuz bir ev sahipliği yaptı.

Kollama 91. Bölüm

Necip’i kaçıran Yiğit gerçekten aklını kaybediyor. Pişman olacağı işi yapan Yiğit, kendinden de vazgeçiyor.. Hüner, Rana, Memduh herkes şokta.. Yiğit geri dönüşü olmayan son için hızla ilerlerken, Sabit, Arzu’ya duyduğu sevgiden hata üstüne hata yapıyor… Yiğit’ Necip’i, Sabit Yiğit’i zora sokunca baykuşlara bayram vakti geldi demektir…

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Kollama 90.Bölüm


Kollama’ da bu hafta vukuatlar büyüyor… Sabit’e sıkılan kurşun Yiğit’in sonunu hazırlıyor. Vicdan azabıyla yanan Yiğit, Pikeasların tahliyesini de duyunca hepten çılgına dönüyor… Yiğit’in eli tetikte, namlunun ucu Necip’te.. Gelmeyen adaletin faturası Necip’e kesiliyor… Karakolda olaylar dur durak bilmiyor… Gerilim dolu bir bölüm Kollama severleri bekliyor…

STV..

kollama

Necip Amir: "Kollama, Hayalî Bir Dizi Değil, Belgesel"


Kollama'da oynadığı Necip Amir rolü ile izleyicinin sevgisini kazanan Mehmet Özgür, oturuşuyla kalkışıyla tam bir emniyet görevlisi. Belki düzensiz beslenmeden olacak biraz kilo almış.

"Kendimizi teşkilatın içinde gibi hissetmeye başladık." demesinden, rolüne verdiği önem anlaşılıyor. Diğer polisiye dizileri de takip eden Özgür, "Farkımız onların mesleği daha soft vermeleri. Gerçekçilikten uzak. Biz hayalî bir şey çekmiyoruz. Belgesel çekiyoruz. Bir çatışmanın içindeyiz ve onu canlı veriyoruz." diyor. Sette ziyaret ettiğimiz Mehmet Özgür'e dizinin geleceğini, rolünü ve ülkemizin içinden geçtiği süreci sorduk...

Kollama üç dönemdir ekranda, neler değişti?

Kendimi teşkilatın içinde gibi hissetmeye başladım. Keyifli, ancak bazen sıkıntılı. Vatandaş bizi gerçekten polis gibi algılıyor. 'Emniyet amiri' diyorlar. Düzenli beslenemediğimiz için kilo aldık.

Aldığı reyting ve binlerce 'fan'ıyla dikkat çeken Kollama niçin bu kadar sevildi?

Samimiyet. Severek yapıyoruz. Dostluklar iyi. Türkiye gerçeklerini yiğitçe ortaya koymamız.

Diğer polisiye dizilerden farkınız ne?

Onlar daha soft veriyorlar polisliği. Topluma başka şeyler dayatıyorlar. Özentili bir hayat mesela. Polislerin kaldıkları evlere, çocuklarının okullarına, bindikleri arabalara bakın. Bizde tam tersine mesleğin zorlukları anlatılıyor. Ortalama 2 bin lira alan bir polis ne yaparsa biz öyle davranıyoruz. İşte samimiyet bu.

'Biz daha gerçekçiyiz' diyorsunuz yani...

Evet, biz gerçeğe en yakın diziyiz. Hayalî bir şey çekmiyoruz; belgesel çekiyoruz. Bir çatışmanın içindeyiz, canlı veriyoruz.

Necip Amir sevildi. Sizde nasıl bir etki bıraktı rolünüz?

Bizde başrol, dizinin kendisi. Başrol oynaması insanı değiştirmemeli. 'Önce insan' diyoruz. Yoksa iyi oyuncu olamazsınız. Mesleğinizi severseniz bir yerlere gelebilirsiniz. Ben seviyorum ve Rabb'im de karşılığını veriyor sanırım. Üç senedir haftanın beş günü 'Necip Amir'im. Sivilleri de giyseniz onunla yaşamaya başlıyorsunuz.

Gerçekten polis olsaydınız böyle mi olurdunuz?

Güldürmeyi ve gülmeyi seven biriyim. Necip olamadım ama yaklaşıyorum. Bir de bu işe başlarken 'Ne işin var Samanyolu'nda?' demişlerdi. Ama bu sektörün içinde paylaşmayı, dostluğu burada öğrendim. İhtiyacın olduğunda bir elin uzandığını burada gördüm.

Dizi gündemle paralel gidiyor. İzleyici doğru algılıyor mu?

Anlamak isteyen, önyargılı olmayan kitle bunu düzgün anlıyor. Önyargılı bir kitle de var. Oturup tartışıyoruz onlarla. Cesaretli bir iş yapıyoruz. Bugün Türkiye'de bunları söyleyen ikinci bir dizi yok. Kurtlar Vadisi de dahil.

Tehdit, uyarı da geliyor mu?

Şahsi olarak var. Kanala da geliyordur. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'ndayım. Yani CHP'li bir belediyedeyim. Orada tartıştığımız oluyor, ama sorun değil. Profesyonel bir iş yapıyoruz. Bir şey anlatıyoruz; inanan inanır, inanmayan inanmaz. Bana göre bu ülkede kötü şeyler oluyor. Dünyanın en verimli bölgesindeyiz, ama bir türlü gelişemiyoruz. Bir şeyler döndüğüne inanıyorum.

ZAMAN

Kollama Ekibi 'Check-up'tan Geçti


Samanyolu TV'nin "Kollama" adlı dizisinin oyuncuları Özel Sema Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.
Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan ve büyük beğeniyle izlenen Kollama adlı dizinin oyuncuları ve yapım ekibi Özel Sema Hastanesi'nde Check-up'tan geçti.

Yorucu bir sezon geçiren oyuncular, sağlık kontrollerinin hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile kahvaltı yaptı.

Kollama dizisinin oyuncuları Özel Sema Hastanesi ziyareti sırasında hastane yöneticileri tarafından karşılandılar. Hastane yöneticileri ve doktorlarla sohbet eden dizinin oyuncuları ve yapım ekibi, sağlık hizmetlerinin geldiği noktayı görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ettiler.

Sağlık kontrolünden sonra hastaneyi gezen oyuncular, sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldıklarını ve gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Oyuncular, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile yaptıkları kahvaltıda hatıra fotoğrafı çektirirken sergilediği sempatik tavırlarıyla dikkat çektiler.

SAMANYOLUHABER

kollama

7 Mayıs 2010 Cuma

Kollama'dan Önümüzdeki Sezon Müjdesi!


İzmir'de eğitim kalitesiyle kendini ispatlamış bir ilkokulun dünkü misafirleri Samanyolu Televizyonumuzun güzide dizisi Kollama'nın oyuncu ekibi.Okulun muhteşem girişinden heyecanla girdim.Duvarlarda güzel dizimizin afiişleri asıklıydı.Yaklaşık 100-200 arasındaki seminer salonu minikler ve öğretmenleri ile doluydu..Herkes heyecanla,gelecek misafirleri bekliyordu.Ve o an.Kapının girişinde ilk olarak Mehmet Özgür görüldü.Tüm öğrenciler birden ayaklandı..Alkışlar salonu çınlattı.Bir yandan konfetiler patlatıldı.Bu sahne bence görülmeye değerdi.Mehmet abi de benim gibi düşünüyordu sanırımçBayağı bir şaşırdı ve yüzü tebessümlerle doldu.Oyuncular sahneye alındı.Ve söyleşi başladı.Deniz Evrenol ve Ertan Kılıç İzmir'li olma hasebiyle öğrenciler tarafından uzunca bir süre alkışlandılar.Osman Kot bunun üzerine "Bu kadar alkışlanacağını bilseydim ben de İzmirli olurdum" dedi.Miniklerin soruları duyulmaya değerdi.Kendilerinden beklenmeyecek olgunluktaydı.Sanki büyümüşte küçülmüşlerdi.Oyuncular soruları beğendi,daha önce hç sorulmayan soruların sorulduklarını söylediler.Oyunculara "Kollama'da rol seçimi size verilseydi hangi rolü oynamak isterdiniz" sorusu yöneltildi.Hüner Hanım ve Rana hallerinden memnun olarak başka rol seçmek yerine kendi rollerinde kalmayı tercih ederken Memduh ve Necip'in seçimleri onlardan farklıydı.Memduh:"Ben oyunculuk açısından olaya bakıyorum.Hayri ya da Pkeas'ı oynamak isterdim" derken Necip amir:"Ben ise Alperen'i oynamka isterdim.Çocukluğuma dönmek istiyorum" dedi.Hayri ise "Ben Yiğit olmak isterdim" dedi.Başka meslek seçmeleri hâlinde Ertan Kılıç ilk önce polis olmak istediğini söyledi,alkışlar salonu inletirken "Alkışlayacağınızı bildiğim için polis dedim.Ama ben aşçı olmak isterdim" dedi.Deniz Evrenol ise diplomat ya da fizikçi olabileceğini söyledi.Ortamın sıcaklığı ve güzelliği beraberinde esprilileri de getiriyor,gülüşmeler kuşatıyordu etrafımızı."Kollama dizisi ne anlatıyor" sorusun üzerine Mehmet abi :"35 yıldır ülke insanımız acı gördü.Ben bu ortamda büyüdüm.Bir avuç kötü insanını kurduğu tezgahlarla.Ama siz böyle büyümeyeceksiniz.Güzelliklerle büyüyeceksiniz" dedi.En sevdiğim soru ve cevap buydu benim için.Ayrıca diziden ayrılmak istediğiniz anlar oldu mu sorusu üzerine "Olmadı",diyen oyuncular ilave etti "Biz ayrılamk için bu yola girmedik."Kollama'nın bu sezon biteceğinden endişe eden minikler endişelerini dile getirirlerken Hidayet Karaca müjdeyi verdi."Kollama önümüzdeki sezon da devam edecek".
"Hiç oynamak istemediğiniz ya da senaristin şunu yazmasaydı dediğiniz yerler oldu mu " sorusuna Mehmet Özgür gülerek,"Geceleyin Boğaz'ın sularına girerken söyledim.Bari yazın yazsaydınız bu sahneyi dedim".Hayri karakterine ise gerçekten yüzme bilip bilmediği soruldu.Osman Kot bu sorunun hayli sorulduğunu yüzmeyi çok iyi bildiğini söyledi.
Sivil hayatta Kollamada'ki rollerinden etkilenip etkilenilmediği soruldu.Memduh :"Trafikte polisler durdurdu mu 'Ben başkomiser Memduh Özyurt 'demeyi çok istiyorum dedi." Böylece hoş bir sohbetin tadı damağımızda kalarak bir saati doldurduk.Söyleşinin sonunda pazar günkü anneler günü hatırlanarak,okulun mink öğrencilerinden bir güzel elinde çiçekle Hüner annemizin elini öptü.Güzel annemiz "İlk defa bana Hüner anne denildi" diyerek mutluluğunu dile getirdi.Öğrencilerle fotoğraf çekilirken ,oyuncular öğrencilerin arasına dağıldı.Harika ortamın,fevkalade karelerinden anlık fotoğraflar. Okul harika bir şekilde ağırladı oyuncularımızı.Gönülden okulu tebrik etmek istiyorum..

samanyolu fanı esranurr

kollama

4 Mayıs 2010 Salı

Kollama 89. Bölüm

Sabit, kardeşi ile göz göze gelince, gerçeklere değil, inanmak istediklerine inanıyor.. Arzu ise ağabeyine sürpriz hazırlamakta kararlı.. Kaya Minik, Pikeas ve Hazırol çıkacakları günü sayıp parmaklıklar ardında eğlenirken, Necip, adalete güveniyor.. Her şey Hakim Yüksel’ in vereceği karara bağlı, Hakim ise kızının kaçırılmasından dolayı karasız… Ya kızına kavuşmak için katil ruhları salacak ya da binlerce çocuğun ve ülkenin istikbali için kendi evladını kurban verecek…

kollama

Kollama Dizisi