Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kollama Ses Getiriyor

REYTİNG SIRALAMASINI BİR ANDA ALT ÜST EDEN, BUNA RAĞMEN BAŞARIYI REYTİNGDE DEĞİL KALİTEDE ARAYANLARIN DİZİSİ “KOLLAMA”

Samanyolu Televizyonun kendi yapımı Kollama dizisi şu aralar her kesimden inanılmaz beğeniler alıyor. Seyircileri, Kollama dizisi için birçok anket yapıyor, aralarında en iyileri seçiyor ve ilerleyen bölümler için şöyle olacak böyle olacak diye iddiaya giriyor. 19 Şubat Cuma günü yayınlanan bölümü de ilk yüzde 2. olarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Ve dizinin takipçileri diziyi yorum yağmuruna tuttu.
TV eleştirmenleri de, Kollama dizisinin yükselen kalitesine duyarsız kalmıyor.
“Bu sezon Kollama’ da çok doyurucu hikâyeler, gündeme oturacak diyaloglar var. Kalite sorununu çoktan aşmış bir dizi. Her kesimden insanın dikkatini çekecek bir senaryosu var.”

Mesut Yar
Posta Gazetesi

Kollama dizisini izlerken Türkiye'de yaşanan karanlık hadiselerin arka planında nasıl bir organizasyonun olduğunu anlıyorum. Bir de her şeyin bittiğini veya gidilen yolda çıkmaz sokağa girildiğini düşündüğüm anlarda Kollama Dizisi'nin senaristleri kafamı allak bullak ediyor ve "Daha her şey bitmiş değil" duygusunu hissettiriyor. Mesela dizideki Necip Amir karanlık mihrakların oyunuyla görevinden alındı. Fakat daha sonra ülkenin Başbakan’ı ona sahip çıkarak görevinin başına dönmesini sağladı. İşte ben tam bu noktada bu ülkede hala babayiğitler olduğunu düşünüyorum. Yine dizide karanlık odakların planları ve bu planlara karşı girişilen mücadele de gerçekten takdire şayan. Kısaca söylemek gerekirse Kollama dizisi Samanyolu Televizyonu’nun muhteşem bir yapıtı ve hiçbir zaman bitmesini istemediğim ‘Şubat Soğuğu’ dizisinin yokluğunu hissettirmeyen bir çalışma. Bu çalışmayı yapan ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Nevzat Bayram
Bursa Hayat Gazetesi
Köşe Yazarı

Kollama’ nın bağımlıları ise dizi hakkında çok çarpıcı ifadelerde bulunuyor. Yurt dışından çeşitli Avrupa ülkelerinden diziyi takip eden seyirciler; “ Avrupa’da çok iyi diziler var. Kalite, aksiyon her şey var. Ama Kollama kesinlikle bu kaliteli dizilerin altında kalmıyor. Hatta buradaki yabancı arkadaşlarda bunu dile getiriyor. Ve yurt dışındaki biz Türkler de ülkemizi hem ahlaki yönden yozlaştırmadan, hem de kaliteli bir şekilde temsil eden bu diziden gurur duyuyoruz” diyorlar.
Ülkemizdeki seyirciler ise hikâyesinin bu kadar sıcak ve içten olması gündemde olan bir olayın bizim göremediğimiz alt yapısının dizide bir şekilde açığa çıkması diziye karşı bizde bir ihtiyaç uyandırdı diyor. “Ana haberlerde izleyip de Allah Allah nasıl olur dediğimiz olayları Kollama dizisinde öyle bir görüyoruz ki hiçbir soru işareti kalmıyor” diyor.
Necip Amir, Sabit, Pikeas gibi diziye aksiyon ve renk katan oyuncuların yanı sıra izleyici Yiğit ile çok özel bir bağ kurmuş. Öyle ki geçen sezonlarda Yiğit yanlış yolda diye diziye küsen izleyici bu sezon Yiğit’in artık iyilik için savaşmasıyla tekrar Kollama ekranı ile barışmış, ve diziyi zirvelere taşımaya devam ediyor.

İzleyicilerden anekdotlar;
Almanya’dan Sevde Düzenli: Kollama ile gurur duyuyoruz hele bu sezon Yiğit’in iyilerin yanında olması bizi daha çok diziye bağladı. Fragmanındaki aksiyonun dikkatimi çekmesiyle bu diziye başladım ve bir daha bırakamadım. Yiğit karakterindeki Orhan Bıyıklı’ nın burada çok hayranı var. Ona karşı duygularımızı anlatabilmemiz imkansız. Türkiye’deki en iyi dizi bizce Kollama..

İstanbul’dan Mücahit Şık: Çok yoğun bir iş hayatım var ama buna rağmen diziyi kaçırmadan izliyorum. Çok heyecan verici hikayeler var. Gerçek olayları bu kadar güzel senaryolaştırmak her babayiğidin harcı değil. Bu işi götüren çok yiğitler var. Dizi de en çok merakıma giden şey ise Yiğit’in sonu. Dizi de şuan Yiğit’in yanına gelecek bir bayan olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta çocuğu var. Aileye ihtiyacı var.

Aydın’dan Şadiye Postacıoğlu: Dizideki aksiyon ve aralara yerleştirilen sevgi manzaraları bizi diziye bağlıyor. Fakat Yiğit karakterinin bu kadar yasa dışı olaya girmesi hiç hoş örnek değil. Birçok insan onu örnek alıyor. Yiğit biran önce yasal cezasını çekmeli.

Trabzon’dan Gülsüm Ayar: Kollama Samanyolu Ekran ve mantığına yakışan bir dizi. Eleştireceğim tek yönü Yiğit’in sürekli farlı bir bayanla yakıştırılması. Eşini kaybetti, Halime’ ye tutuldu alışamadık. Tam alıştık ikisini yakıştırdık, bu sefer Halime öldü Melike çıktı. Hele Melike ile Yiğit’i hiç yakıştıramadık. Şimdi Melike öldü umarım yeni biri ile yakıştırılmaz Yiğit. Babası gibi sadece dava adamı olsun. Nasılsa oğluna anneannesi bakıyor.

Diyarbakır’dan Kerem Koç: Çok delikanlı bir dizi. Rakipsiz görüyorum. Bu dizinin yapımında emeği geçen cesaretli ve yürekli insanlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Dizimizdeki Savcı’ nın sonu da Ferhat Sarıkaya gibi olmasın. Bari dizi de halkın sevdiği insanlar değer görsün.

Gaziantep’ den Mustafa Dağlı: Diğer sezonlardaki kimse kalmadı bu sezonda. Derin devlet tek tek adamlarını kaybetti. Ama buna rağmen o kadar bilinçli o kadar güzel bir geçiş sağladılar ki bütün oyuncu değişikliklerine rağmen heyecanını ve kalitesini kaybetmedi. Senarist gerçekten çok bilinçli yazıyor. Tebrik ediyorum.

Konya’dan Kadir Sağır: Başlayan hikayenin bitişi var bu dizide. Soru işaretleri cevap buluyor. Oyuncular hele Hüseyin Köroğlu tek kelimeyle muhteşem. Hüseyin Köroğlu rolünü o kadar iyi ve kusursuz yapıyor ki sokakta görsem hınçla bakarım.

Oyuncular ne diyor?
Mehmet Özgür (Necip Amir); Reyting kaygısı değil kalite ve fayda prensibinin güdüldüğü dizimiz halkın nazarında da hak ettiği yeri aldı. Kollama, tarihe ayna tutan bir dizi.
Orhan Bıyıklı (Yiğit); Yiğit bu sezon kendine geldi, daha da gelecek..Sevenlerimize ve bizi seyrederek zirvelere taşıyan herkese teşekkür ediyorum. Kollama, doğru ile yanlışın en bariz düellosu.


Hiç yorum yok:

Kollama Dizisi