Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

26 Nisan 2010 Pazartesi

Kollama 88. Bölüm


Kaya Minik, Hazırol, Pikeas ve diğerleri tek tek içeri alınırken, yargıya bir engel gelir. Zeki Yahya olayları içine sindiremezken, Süha hukukçu kimliği ile devlete destek vermeye başlar.. Yiğit, Pisagor'u kendi mahkemesinde yargılamış ve geçmişin intikamını almak için bir kibrit çakmıştır..Sabit'i ise duygusal boşluğa düşürecek bir sürpriz beklemektedir..

22 Nisan 2010 Perşembe

Dizi Oyuncuları İstiklal Caddesi'nde Gül Dağıttı!


Dizi oyuncuları İstiklal Caddesi'nde gül dağıttı... 


Peygamber Efendimiz'in (sas) 1439. doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere bir yenisi eklendi. Diyanet İşleri Başkanlığı önceliğinde Taksim Meydanı'nda halka gül dağıtıldı.Samanyolu Televizyonu'nun sevilerek izlenen 'Kollama' dizisinin oyuncularının katıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.Beyoğlu Müftülüğü'nce düzenlenen organizasyonda 5 bin gül ve hadis kartelası verildi.Kollama dizisi oyuncusu Yiğit karakterini canladıran Orhan Bıyıklı ile Yeliz Şar ve Deniz Evrenol da büyük ilgi gördü.Organizasyon turistler tarafından merakla izlendi.

Kollama 87. Bölüm Fragmanı

Kollama 87.Bölüm


Emniyete düzenlenen saldırı Necip’in hızlı davranmasıyla can kaybı olmadan atlatılıyor. Rana, babasının hapishanede başına gelenlere dayanamayıp intikam hırsıyla harekete geçiyor. Fakat fazla geçmeden karanlık bir plan Rana için devreye giriyor. Yiğit ise güç dengesinde ilk kez kaybetmeye bu kadar yakın.. Adalet için girilen onca riskten sonra nihayet Necip, suçlulara görkemli bir takı töreni düzenleyip, suçlulara tek tek kelepçe takıyor...

16 Nisan 2010 Cuma

Kollama Oyuncularına Büyük İlgi


Samanyolu Televizyonu'nda ekrana gelen Kollama dizisinin oyuncuları önceki gün '1. Bursa Eğitim ve Kültür Şenliği'nin konuğuydu.

Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından düzenlenen şenlikte kendilerine gösterilen sevgi karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen dizi oyuncuları, bu ilgi devam ettikçe Kollama'nın devam edeceğini söylediler. Dizide Memduh karakterini oynayan Ertan Kılıç ise Kollama'nın sinemaya aktarılabileceği müjdesini verdi.

Gökçen Plaza'daki şenliğe Necip Amir karakteriyle Mehmet Özgür, Yiğit rolündeki Orhan Bıyıklı, Memduh karakteriyle Ertan Kılıç, Kaya Minik rolündeki Reha Taşman ve Hayri karakterini başarıyla oynayan Osman Kot katıldı. Kollama sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği oyuncular büyük şaşkınlık yaşadı. İnsanların imza almaya, hatıra fotoğrafı çektirmeye ve fotoğraflamaya çalıştığı oyuncular zor anlar yaşadı. Özellikle Necip Amir ile Yiğit rollerini oynayan oyuncular yoğun ilgi gördü.

Gökçen Plaza önünde kurulan çadırda ise söyleşi gerçekleştirildi. Çadırı dolduran binlerce Bursalı, oyuncuları büyük bir coşku ile karşıladı. Kaya Minik rolündeki Reha Taşman, gördüğü kalabalık karşısında "Ben Bursalıyım. Bu halden iftihar ediyorum. Çok teşekkür ederim hepinize." diye konuştu. Necip Amir ise "Reha bize çok büyük gol attı. Bursa ile ne kadar iftihar etse azdır." dedi. Yiğit rolündeki Orhan Bıyıklı, Bursaspor'un şampiyon olmasını istediklerini söyledi.

Öğrencilerin yurtta küçük bir televizyonda diziyi izlemeye çalıştığını öğrenen Necip Amir, "Bu televizyon konusunu çözelim. Nerede bu çocukların ablası?" diye sordu. Bu sırada şikayette bulunan öğrenci, "Benim yurttan atılmama neden olacaksa, kalsın" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Necip Amir ise "Korkma burada Necip Amir ve aslanları olduğu sürece sana bir şey olmaz." karşılığını verdi.

Necip Amir, dizide anlatılanlar nedeniyle kişi ya da kurumlardan tepki alıp almadıkları yönündeki bir soruya, "Tabii ki tepki alıyoruz. Çeşitli zamanlarda ciddi denebilecek süreçler yaşıyoruz. Ama biz bu ülkede bir şeyleri anlatmanın peşindeyiz. Özünde çok kısa bir şey söylüyoruz, demirden korksak, trene binmeyiz. Bir şeyler anlatmak durumundayız." cevabını verdi.

Yaşadıkları en komik olayların sorulması üzerine oyuncular, "Kamera arkasında çok gülüyoruz. Bir araya geldiğimiz zaman gülmekten bazen sahne çekemiyoruz." cevabını verdi. Necip Amir, Memduh ve Hayri'nin anlattıkları komik hikayeler salondakileri gülmekten kırıp geçirdi. Necip Amir, dizideki karakterle çok uzak olmadıklarını belirterek, "Karakterlere çok uzak değiliz. Zaten özümüzden çıkan konular bunlar. Bir noktada zaten birleşiyor. Çok yabancı değiliz." yorumunu yaptı.

"Kollama bu sezon son mu?" şeklindeki bir soruya ise Memduh, "Daha söyleyecek çok sözümüz var." karşılığını verdi. Memduh, "Rana ablayı niye getirmediniz?" şeklindeki soruya da, "Eee biri çalışacak biri de yemek yapacak. Dedim ki, kuru fasulye pilavı hazır et, akşam geleceğim' şaka bir yana. Deniz hanımın işi vardı gelemedi." karşılığını verdi.

Diziye eleştiriler de geldi. Dizide bazı sahnelerin aşırı şiddet içerdiğini belirten bir izleyiciye, yaşanan olayların başka türlü anlatılamayacağı ifade edildi.

Memduh rolündeki Ertan Kılıç, salonu dolduran kalabalığı "Benim size bir sorum olacak. Yapımcılarımız burada. Acaba Kollama'nın sinema filmi çekilsin mi?" diye sordu. Salondakilerin hep bir ağızdan "Evet" demesi üzerine yapımcılara dönen Memduh, "Yapımcılarımız duydunuz değil mi?" dedi.

Programın sonunda BUSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Berna Küçükdağ, dizi oyuncularına çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. (CİHAN)

Kollama 86.Bölüm Fragmanı

Kollama 86.Bölüm



Kollama'da gerilim tırmanıyor.

Bir kadın teröristin provoke ettiği eylem kanlı bitiyor. Yiğit ve Sabit, kadının peşinde amansız bir takibe başlıyor. Süha köşeye sıkışıyor, Pikeas'ın Yiğit için kötü bir sürprizi var. Bu sırada Necip ve savcı Zeki Yahya'ya, ölümcül bir tuzak kuruluyor.

Kollama 85. Bölüm Fragmanı

8 Nisan 2010 Perşembe

Kollama 85. Bölüm


Kollama'da tansiyon düşmüyor.
Rana, Memduh'un babasını vurduğunu öğrenecek mi? Sevilay için çember daralıyor, Necip karşı atağa geçiyor. Süha hakkında ölüm emri çıkıyor. Yiğit'in işkence yaptığı adam hangi gizli bilgiyi veriyor? Rana babasını kurtarmak isterken, kendisi ölümle burun buruna geliyor.

6 Nisan 2010 Salı

8. Türkçe Olimpiyatları


Avusturyalılar entegrasyonu Türkçe Olimpiyatı’nda aradı
Bu yıl Türkiye’de 8'incisi düzenlenecek olan ve 120 ülkeden öğrencilerin katılacağı Türkçe Olimpiyatları'nın Avusturya elemeleri coşku dolu bir finalle bitirildi. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Avrupa’da da ciddi bir ilgi gören Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye finalinde Avusturya’yı temsil edecek olan öğrenciler belli oldu. Sıkı bir elemenin yapıldığı finalin Temel Seviye Şarkı kategorisinde Tirol Eyaleti’nden katılan Patrizia Garber birinci olarak Avusturya’yı temsil etmeye hak kazandı.

Avusturya haritasının en ucundaki Vorarlberg Eyaleti’nin başkenti Bregenz’in gösteri merkezinde yapılan final yarışmasında duygu ve heyecan dolu saatler yaşandı. Açılışında bir konuşma yapan Bregenz Belediye Başkanı Markus Linhart’ın “bir entegrasyon tablosu” diye tarif ettiği programda, Avusturyalı ve Türk öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Jüri; sevgi ve kardeşlik dili Türkçede buluşmak için bir araya gelen öğrencileri şarkı, şiir, kompozisyon, halk oyunları ve özel yetenek gibi alanlarda Avusturya temsilcilerini tespit etmeye çalışırken zorlandı

Sunuculuğunu ünlü Sanatçı Reha Yeprem’in yaptığı final yarışmasına Bregenz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Milli Eğitim Bakanlık Müsteşarı Fatih Atalık, siyasetçiler, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Avusturya devlet kanalı tarafından ‘Türkçenin zenginliğinin ispatlandığı program’ şeklinde tarif edilen ve birçok basın organının da takip ettiği etkinliğe değişik eyaletlerden Türkçe Olimpiyatları Avusturya Finali’ne aileleriyle birilikte gelen öğrencilerin çok heyecanlı oldukları gözlemlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Olimpiyat Komitesi Başkanı Ziya Bekman, Türkçe Olimpiyatları’nın bir sevdanın sahneye taşmış küçük bir görüntüsü olduğunu vurgulayarak, eyaletlerde yapılan yarı finalleri geçerek büyük finale gelen öğrencilere, ailelerine ve davetlilere teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Bregenz Başkonsolosu Türkçenin inceliklerine, zenginliğine ve önemine değinerek, “bu kadar büyük bir seyirci kitlesinin Türkçe için böylesine coşkuyla bir araya gelmesi beni şaşırttı” dedi.

Türkiye’den ve Türk dilinin geniş eğitim imkanlarından uzakta olmalarına rağmen anadillerinde büyük şairlerin şiirlerini, hakkını vere vere okuyan öğrenciler eğitimcilerden ve jüri heyetinden tam not alırken seyirci tarafından da uzun uzun alkışlandı. Duyguların çok yoğunlaştığı Anadil Şiir Yarışması’nın birincisi “Sen Yoktun Efendim” adlı eserle Vorarlberg’ten katılan Sümeyra Coşkun oldu. Aynı kategoride Tirol’den katılan Asım Tarık Başaltın “Bir Kahraman Bekliyoruz” adlı şiirle ikinci olurken, Viyana’dan katılan Hümeyra Akdoğan da “Medeniyetin Felluce Çağındayım” adlı şiiriyle üçüncü oldu.Sunucu Reha Yeprem’in de Türkçe sevdası için uzak memleketlere gidip orada vefat eden eğitim gönüllüleri için yazdığı bir şiirini okumasından sonra Anadil Şarkı Yarışması’na geçildi. Bu kategorinin birincisi Viyana’dan katılan “Adaletsiz Seçim” adlı şarkıyla Muhammed Özcan oldu. Kategorinin ikinciliğini “Kızılcıklar Oldu mu” adlı şarkıyla Vorarlberg’den katılan Kevser Ayyıldız alırken, üçüncülüğü de aynı eyaletten Mehmet Savcı “Damla damla” adlı şarkıyla aldı.

Türkçe Olimpiyatları Avusturya Finali’nde ayrıca halk oyunları ve özel yetenek kategorilerinde de elemeler yapıldı. Halk oyunları kategorisinin birincisi Vorarlberg’de bulunan Galileo Enstitüsü’nün kolbastı ekibi olurken, ikinciliği de aynı eyaletteki Turkuaz halk oyunları ekibi aldı. Kategorinin üçüncüsü olan ekip, Graz eyaletinden katılan Prizma Halk Oyunları Grubu oldu.
Juri değerlendirmeyi yaparken sahneye gelerek Millet Ruhu (Bir yiğit vardı) adlı şiiri okuyan beş yaşındaki Fatma Köse seyircileri hem duygulandırdı, hem de coşturdu. Sunucu Reha Yeprem’in dereceleri ilan etmesinden sonra hep birlikte sahneye çıkan öğrenciler ellerinde bayraklarla renkli görüntüler eşliğinde olimpiyat şarkısını okudu. Yarışmada birinciliği elde eden Patrizia Garber, Phönix Eğitim Kurumları vasıtasıyla bu yarışmaya katıldığını ve Türkiye’ye giderek dünyanın dört bir yanında gelecek öğrencilerle yarışacak olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

OLİMPİYAT HEYECANI DÜNYANIN HER YERİNDE
Öte yandan, Türkçe Olimpiyatları’nın heyecanı dünyanın dört bir yanında sürüyor. Yemen’de başlayan ilk seçmeler, Azerbaycan, Fas, Makedonya, Nijerya, Pakistan, Irak ve Danimarka gibi ülkelerde geçmesi öngörüldü. Kazakistan, Moğolistan, Mısır ve Avusturya gibi ülkelerin elemelerini yaptığı Olimpiyatta 30 Mart’a kadar sürecek olan ülke seçmeleri sonunda dereceye giren öğrenciler, Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanacaklar.8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye yarışmaları ise 26 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Olimpiyatlara yaklaşık 120 ülkeden 750'yi aşkın öğrenci katılacak.

29-30 Mayıs tarihlerinde Ankara Altınpark'ta yapılması planlanan Kültür Şöleni ve yarışmalardan sonra Olimpiyat büyük finali yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük final devlet kanalı TRT ve bir çok özel kanaldan canlı yayınlanacak. 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 10 Haziran'da veda töreni ile sona erecek.

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI, TÜRKÇE’NİN DÜNYADA HAK ETTİĞİ KONUMA GELMESİ İÇİN”

Her yıl on binlerce öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları’nın amacı hakkında olimpiyat genel komitesi tarafından şu açıklama yapıldı: “Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır.

Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 10.000 öğrenci hazırlanmaktadır.

Türkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Her yıl, geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

Bizler, Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikâyesini oluşturduk Türkçeder olarak. Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük.Mevlana'dan Yunus Emreden şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında ülkemize bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir?”

1 Nisan 2010 Perşembe

Kollama 84. Bölüm Fragmanı




Kollama 84. Bölüm


Kollama'da büyük maceraya hazır olun.

Memduh ve Pikeas'ın arasında kim galip gelecek? Yiğit ve Sabit, Sevilay'ın ipliğini pazara çıkarmanın peşinde. Pisagor, Encümenden tüyler ürperten bir ceza alıyor. Rana'ya gelen bir ihbar, hem kendisine hem de teşkilata korkunç bir sürpriz hazırlıyor.

Kollama 83. Bölüm Fragmanı




Kollama Dizisi