Kollama

Kollama
kollama dizisi

Hoşgeldiniz!

Sitemde Sizlere Kollama Dizisi Bölümleri, Kollama Dizisi Resimleri, Kollama Dizisi Müzikleri,Kollama Dizisi Videoları, Kollama Dizisi Oyuncuları Hakkında paylaşım yapmaya çalışacağım, ilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kollama Ses Getiriyor

REYTİNG SIRALAMASINI BİR ANDA ALT ÜST EDEN, BUNA RAĞMEN BAŞARIYI REYTİNGDE DEĞİL KALİTEDE ARAYANLARIN DİZİSİ “KOLLAMA”

Samanyolu Televizyonun kendi yapımı Kollama dizisi şu aralar her kesimden inanılmaz beğeniler alıyor. Seyircileri, Kollama dizisi için birçok anket yapıyor, aralarında en iyileri seçiyor ve ilerleyen bölümler için şöyle olacak böyle olacak diye iddiaya giriyor. 19 Şubat Cuma günü yayınlanan bölümü de ilk yüzde 2. olarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Ve dizinin takipçileri diziyi yorum yağmuruna tuttu.
TV eleştirmenleri de, Kollama dizisinin yükselen kalitesine duyarsız kalmıyor.
“Bu sezon Kollama’ da çok doyurucu hikâyeler, gündeme oturacak diyaloglar var. Kalite sorununu çoktan aşmış bir dizi. Her kesimden insanın dikkatini çekecek bir senaryosu var.”

Mesut Yar
Posta Gazetesi

Kollama dizisini izlerken Türkiye'de yaşanan karanlık hadiselerin arka planında nasıl bir organizasyonun olduğunu anlıyorum. Bir de her şeyin bittiğini veya gidilen yolda çıkmaz sokağa girildiğini düşündüğüm anlarda Kollama Dizisi'nin senaristleri kafamı allak bullak ediyor ve "Daha her şey bitmiş değil" duygusunu hissettiriyor. Mesela dizideki Necip Amir karanlık mihrakların oyunuyla görevinden alındı. Fakat daha sonra ülkenin Başbakan’ı ona sahip çıkarak görevinin başına dönmesini sağladı. İşte ben tam bu noktada bu ülkede hala babayiğitler olduğunu düşünüyorum. Yine dizide karanlık odakların planları ve bu planlara karşı girişilen mücadele de gerçekten takdire şayan. Kısaca söylemek gerekirse Kollama dizisi Samanyolu Televizyonu’nun muhteşem bir yapıtı ve hiçbir zaman bitmesini istemediğim ‘Şubat Soğuğu’ dizisinin yokluğunu hissettirmeyen bir çalışma. Bu çalışmayı yapan ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Nevzat Bayram
Bursa Hayat Gazetesi
Köşe Yazarı

Kollama’ nın bağımlıları ise dizi hakkında çok çarpıcı ifadelerde bulunuyor. Yurt dışından çeşitli Avrupa ülkelerinden diziyi takip eden seyirciler; “ Avrupa’da çok iyi diziler var. Kalite, aksiyon her şey var. Ama Kollama kesinlikle bu kaliteli dizilerin altında kalmıyor. Hatta buradaki yabancı arkadaşlarda bunu dile getiriyor. Ve yurt dışındaki biz Türkler de ülkemizi hem ahlaki yönden yozlaştırmadan, hem de kaliteli bir şekilde temsil eden bu diziden gurur duyuyoruz” diyorlar.
Ülkemizdeki seyirciler ise hikâyesinin bu kadar sıcak ve içten olması gündemde olan bir olayın bizim göremediğimiz alt yapısının dizide bir şekilde açığa çıkması diziye karşı bizde bir ihtiyaç uyandırdı diyor. “Ana haberlerde izleyip de Allah Allah nasıl olur dediğimiz olayları Kollama dizisinde öyle bir görüyoruz ki hiçbir soru işareti kalmıyor” diyor.
Necip Amir, Sabit, Pikeas gibi diziye aksiyon ve renk katan oyuncuların yanı sıra izleyici Yiğit ile çok özel bir bağ kurmuş. Öyle ki geçen sezonlarda Yiğit yanlış yolda diye diziye küsen izleyici bu sezon Yiğit’in artık iyilik için savaşmasıyla tekrar Kollama ekranı ile barışmış, ve diziyi zirvelere taşımaya devam ediyor.

İzleyicilerden anekdotlar;
Almanya’dan Sevde Düzenli: Kollama ile gurur duyuyoruz hele bu sezon Yiğit’in iyilerin yanında olması bizi daha çok diziye bağladı. Fragmanındaki aksiyonun dikkatimi çekmesiyle bu diziye başladım ve bir daha bırakamadım. Yiğit karakterindeki Orhan Bıyıklı’ nın burada çok hayranı var. Ona karşı duygularımızı anlatabilmemiz imkansız. Türkiye’deki en iyi dizi bizce Kollama..

İstanbul’dan Mücahit Şık: Çok yoğun bir iş hayatım var ama buna rağmen diziyi kaçırmadan izliyorum. Çok heyecan verici hikayeler var. Gerçek olayları bu kadar güzel senaryolaştırmak her babayiğidin harcı değil. Bu işi götüren çok yiğitler var. Dizi de en çok merakıma giden şey ise Yiğit’in sonu. Dizi de şuan Yiğit’in yanına gelecek bir bayan olması gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta çocuğu var. Aileye ihtiyacı var.

Aydın’dan Şadiye Postacıoğlu: Dizideki aksiyon ve aralara yerleştirilen sevgi manzaraları bizi diziye bağlıyor. Fakat Yiğit karakterinin bu kadar yasa dışı olaya girmesi hiç hoş örnek değil. Birçok insan onu örnek alıyor. Yiğit biran önce yasal cezasını çekmeli.

Trabzon’dan Gülsüm Ayar: Kollama Samanyolu Ekran ve mantığına yakışan bir dizi. Eleştireceğim tek yönü Yiğit’in sürekli farlı bir bayanla yakıştırılması. Eşini kaybetti, Halime’ ye tutuldu alışamadık. Tam alıştık ikisini yakıştırdık, bu sefer Halime öldü Melike çıktı. Hele Melike ile Yiğit’i hiç yakıştıramadık. Şimdi Melike öldü umarım yeni biri ile yakıştırılmaz Yiğit. Babası gibi sadece dava adamı olsun. Nasılsa oğluna anneannesi bakıyor.

Diyarbakır’dan Kerem Koç: Çok delikanlı bir dizi. Rakipsiz görüyorum. Bu dizinin yapımında emeği geçen cesaretli ve yürekli insanlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Dizimizdeki Savcı’ nın sonu da Ferhat Sarıkaya gibi olmasın. Bari dizi de halkın sevdiği insanlar değer görsün.

Gaziantep’ den Mustafa Dağlı: Diğer sezonlardaki kimse kalmadı bu sezonda. Derin devlet tek tek adamlarını kaybetti. Ama buna rağmen o kadar bilinçli o kadar güzel bir geçiş sağladılar ki bütün oyuncu değişikliklerine rağmen heyecanını ve kalitesini kaybetmedi. Senarist gerçekten çok bilinçli yazıyor. Tebrik ediyorum.

Konya’dan Kadir Sağır: Başlayan hikayenin bitişi var bu dizide. Soru işaretleri cevap buluyor. Oyuncular hele Hüseyin Köroğlu tek kelimeyle muhteşem. Hüseyin Köroğlu rolünü o kadar iyi ve kusursuz yapıyor ki sokakta görsem hınçla bakarım.

Oyuncular ne diyor?
Mehmet Özgür (Necip Amir); Reyting kaygısı değil kalite ve fayda prensibinin güdüldüğü dizimiz halkın nazarında da hak ettiği yeri aldı. Kollama, tarihe ayna tutan bir dizi.
Orhan Bıyıklı (Yiğit); Yiğit bu sezon kendine geldi, daha da gelecek..Sevenlerimize ve bizi seyrederek zirvelere taşıyan herkese teşekkür ediyorum. Kollama, doğru ile yanlışın en bariz düellosu.


Kollama 79.Bölüm


Kollamada nefes kesecek bir takip başlıyor.

Yiğit, Hazırol, Necip üçgeninde suçlular köşeye sıkışıyor. Ülkenin geleceği için yeni kanlı planlar ortaya atılıyor. Yiğit için hazırlanan ölüm tuzağı beklenmeyen bir sorun yaratıyor. Sabit'in ölüm kalım savaşı sürerken, Pikeas parti başkanının ölmesi için uğraşıyor. Hazırol için ise yüce encümenden şok eden bir karar çıkıyor.

20 Şubat 2010 Cumartesi

Kollama'dan Müthiş Başarı


>


Samanyolu Televizyonu'nun sevilen polisiye dizisi Kollama dün akşam yayınlanan bölümüyle izleyicileri ekrana kilitledi.
Her Cuma akşamı milyonlarca izleyici tarafından nefes nefese izlenen dizi , o saatte yayınlanan bir çok dizi ve programı geride bırakarak tüm izleyiciler grubunda % 6,31 izlenme oranıyla en çok izlenen 2 .program oldu. Yapımcılığını Mustafa Kartal'ın yaptığı Kollama dizisi bu değerle aynı zamanda kendi rekorunu da kırarak şu ana kadar aldığı en yüksek izlenme oranına ulaşmış oldu.

Kaynak : SamanyoluHaber.com
Kollama Cuma 19:50'de

17 Şubat 2010 Çarşamba

Kollama 78. Bölüm


Kollama' da bu hafta, Sabit ölümün pençesinde, Yiğit onu yaşatmak için çırpınıyor. Ülkeyi alt üst edecek bir suikast için geri sayım başlıyor. Pikeas avukat cinayetinden gözaltına alınırken, Hazırol hakkında korkunç belgeler ortaya çıkıyor. Necip ve ekibi Hazırol'u almak için hastaneye gittiğinde, sürpriz bir buluşma yaşanıyor ve gerçek kapışma başlıyor.

Yapımcı : Mustafa Kartal
Yönetmen : Barış Yöş
Oyuncular : Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Ali Başar, Hüseyin Köroğlu, Ertan Kılıç,
Deniz Evrenol
Yayın Günü ve Saati : 19 Şubat Cuma 19:50

12 Şubat 2010 Cuma

Kollama 77. Bölüm Fragmanı

Kollama 77.Bölüm


Kollama'da bu hafta olaylar kızışıyor.

Pisagor ve Yiğit'in ölümcül takasında kazanan kim olacak? Necip'in otobüsünü durduran, herkesi şok edecek, gizemli kişiler kim? Rana, Memduh'un tayini için nasıl bir karar alıyor? Yiğit, Pisagor'a karşı yeni bir atak yapıyor. Fakat Pikeas'ın kurduğu tuzakla fena halde köşeye sıkışıyor.

Beşiktaşlı Dördüncü Osman, Fenerli Kollama’ ya karşı!...


Bayram demeden seyran demeden son hız çekimlerine devam eden Samanyolu TV’nin birbirinden güzel dizilerinin set arkası…

Neler Oluyor?

Futbol Merakı

Beşiktaşlı Dördüncü Osman, Fenerli Kollama’ ya karşı!...

Eğer bir gün Dördüncü Osman’ın setine uğrarsanız garanti “Beşiktaş” kelimesini duyarsanız. Başrol oyuncuları Reha Özcan’da, Çetin Güner’ de koyu Beşiktaşlı.. Öyle ki Reha Özcan oğlu Rüzgâr başka takımlarla içli dışlı olmasın diye Playstation’da ki tüm futbol oyunlarını Beşiktaş’a göre ayarlamış.

Kollama’ ya geçelim. Tüm başrol oyuncuları Fenerli. Yiğit karakteri ile tanıdığımız Orhan Bıyıklı, Necip Amir’imiz Mehmet Özgür, Pikeas rolüyle göz dolduran Hüseyin Köroğlu, başarısı ile dillere destan Sabit rolüyle Ali Başar, hepsi Fenerli..

Ailesine verdiği değerle takdirleri toplayan Orhan Bıyıklı’dan tüm setin sevgisini kazanan Ali Başar’a Kollama’ nın setinde futbol konusunda büyük bir dayanışma var.

Necip rolündeki Mehmet Özgür’de set ekibinin göz bebeği. Babacan tavrı set arkasında da süren başarılı oyuncumuz naif kişiliği, yumuşak kalbi ile set görevlilerinin o bizim iş arkadaşımız değil “abimiz” dediği bir isim olmayı başarmış.

Kırık Kalpler’in minik oyuncusu Yaren Aynuz’ da babasının provokeleri sonucu koyu Fenerli. Küçük Star Aynuz, setin doping ilacı. Ne vakit yorulsa set ekibi Yaren ile konuşup gülüp kendine geliyor.

Tek Türkiye ise bütün futbol camiasının renklerini bünyesinde taşıyor. Baş rolümüz fedakar doktorumuz, dürüst kaymakamımız rolüyle Ozan Çobanoğlu Beşiktaşlı, halk kahramanı Şivan rolüyle Süleyman Karadağlı Fenerbahçeli. Kötü adam Çetin rolüyle Ergün Kuyucu Fenerli. Botan komutan olarak tanıdığımız Kadim Yaşar, Galatasaraylı. Yılmaz karakteriyle gönlümüze taht kuran Fatih Yurdakul ise memleketi Trabzon Spor’ u tutuyor.

Geçenlerde oynanan Fener ve Beşiktaş derbisinin ardından Dördüncü Osman setinde güller açarken, Kollama oyuncularının payına büyük bir hüznü yaşamak düştü. Bu arada Dördüncü Osman’ın güler yüzlü sempatik karakteri Çetin Güner iki hafta önce babasını kaybetti. Değerli oyuncuya baş sağlığı diliyoruz...

10 Şubat 2010 Çarşamba

Ekran Klasiğimiz İki Yaşında



İki yıl olmuş seni evimize misafir etmeye başlayalı. İki koca yıl. Heyecanla Cuma akşamları ekranda belirmeni bekliyoruz. Bizler için ekran klasiği olmanın da ötesindesin Kollama’m.

Biz seni sadece sanal bir dizi olarak görmedik ki hiçbir zaman. Sen ailemizden bir parça olmayı zaten başarmıştın ilk bölümde şehit verirken Menderes Amirimizi. Her bölümde seni daha iyi anlar olduk. Saatlerimizi insaniyetimize göre ayarlamamız gerektiğini, Necip Amirimizin bozuk olan köstekli saatiyle görmüştük.

Her karakterin bizdi aslında, bize bizden yakın olan. Hüner Abla kimimizin her şeyini düşünen annesiydi, kimimizin vakitli vakitsiz arayan eşi. Ama o tam bir Anadolu Hanımefendisiydi.

Alperen ve Nurbanu hangimizin çocukluğu değildi... Hangimiz acar muhabir Rana’nın yaşadıklarına tanıklık etmedik ki... Peki hangimiz şubatın soğuklarından geçerken bir yanımızı kaybetmedik ki... İşte o kadar yakındı bize cuma akşamları Samanyolu TV ekranlarından yansıyanlar.

Timur’un yalnızlığında ve sevgi eksikliğinde buluyorduk kimi zaman kendimizi, kimi zaman Naim Emice’nin bilgeliğinde yoğrulup gidiyorduk. Aşk bizi bir kez yakarken, Yiğit gibi yürekler yana yana kül olmaktaydılar.

Sadece güzel insanları görmüyorduk tabiî ki cuma akşamı ekranda. Habis ruhluların karanlık senaryolarını bir bir nasıl deşifre edildiğini görüyorduk iç çekerek. Yaşadık biz bunları. Ders almazsak yine bizi 'kafes'e koyup 'balyoz'la ezeceklerini izliyorduk.

Sinsice sokuldular en yiğit olanın yanına. Zehrini akıtmadan önce şeytanî sevimliliği ile sevdirdi kendini. Melek gibi temiz zannetik biz onu. Nerede görülmüş bataklıkta gül yetiştiği...

Karalar bağlarken bizi bazen, güvercin olup uçalım istedik. Nereye kadar? Medya ellerindeyken, köşebaşlarını tutmuşken, nereye kadar...

Parmağı eksikleri yakaladılar önce. Yetmedi hücresini başına geçirdiler. Pike yapan güneş sistemini tanıdık. Matematik denklemlerinde boğulduk. Ta Mars’tan tutun Pisagor’a vardık. Gölgelerin gücü adına derken Athena’ları kaybettik.

İsimsiz kahraman olmaya yeltenelim dedik bir zaman sonra. Kanunsuzluğun kanun olmadığını anlattı bize Necip Amir. Herkes kendince kanun uygulamaya kalkarsa nice olurdu bu necip milletin hali... Gerçek kahramanlığı göstedi bize Necip Amir. Makama, mansıba hayran olanların vicdasız suratlarına çarparcasına...

İki yıl dolu dolu geçmiş. Cümle aralarında kaybolduğumu hissettim. 76 bölüm bizlerle birlikte olan Kollama ailesini düşündüm bir an. Biz onları ziyaret etmiştik. Biz onları setlerine gidip tanımıştık.

10 Şubat 2008’de bizlerle ilk kez buluşan dizimiz iki yaşını dolduruyor. Bize anlatacakları daha çok şeyleri olduğunu düşünüyor. Onları her cuma akşamı ilk günden daha fazla heyecan ve merakla Samanyolu TV vasıtasıyla evlerimizde misafir etmekten duyduğumuz mutluluğu bir kez daha ifade ederken nice yıllara diliyorum...

Sizi izlemenin ayrıcalığını herkesin tatması dileği ile...

Levent Çakıroğlu
05.02.2010 Cuma, Viyana


3 Şubat 2010 Çarşamba

Kollama 76. Bölüm


Kollama'da bu hafta soluk soluğa bir can pazarı yaşanıyor.

Pikeas, operasyonunda Sabit'i kaçırır ve türlü işkencelerle Yiğit'in yerini öğrenmek ister. Yiğit ise karşı atağa geçerek Kaya Minik'i kaçırır ve Sabit'e karşılık Minik'in canını ortaya koyar. Necip yanan otobüsten kızını kurtarabilir ama kendi hayatı tehlikeye girer. Yiğit ve Pikeas'ın pazarlığında ise bir taraf beklenenden daha acımasız çıkarken, göreve gelen yeni amir tüm kadroyu şehirden sürer. Fakat en büyük ayrılık Necipten gelir ve ailesiyle birlikte İstanbul'u terkedip Erzurum'a döner.

Kollama 76. Bölüm Online İzle!

Kollama Dizisi